Layout by Julia E.

28. maaliskuuta 2014

Throwback India


Mulle oli tullu joitakin kysymyksiä Intian reissuun liittyen, koska oon kuumeessa ja kohta kuolemassa tylsyyteen niin ajattelin tehä tän nyt! 

Kenen kanssa matkustit?
Matkustin siis toisen meijän koulun oppilaan Villen kanssa. Me ei oltu ennestään tuttuja, joten aluks ajattelin et ''voi ei kenen kans sinne oon oikee menossa?!'' Mut loppujen lopuks meil oli ihan törkeen hauska reissu joten mulla oli hyvä matkaseura.


Mitä sun työharjottelun tehtäviin kuulus?
Oltiin erinlaisilla osastoilla aina muutamia päiviä, Lasten -, Miesten- ja Naisten osastot kierrettiin ekana. Sen jälkeen oltiin kehitysvammasten- ja kuurojen kouluissa sekä fysioterapiassa. Me tykästyttiin tohon kuurojen kouluun, jossa vietettiinkin viimenen viikko. Siellä lapset opetti meitä viittomaan englanniksi ja olivat tosi kiinnostuneita suomesta.

Miestenosasto
Ystävämme Harold Lin
Kuurojen koulun lapsia
Oliko raskasta olla niin sairaiden lasten kanssa?
Noo eipä oikeestaan. Henkisesti raskasta tosin oli se miten kukaan ei niistä hoitajista leikkiny niitten kanssa ja miten ne pienimmät oli jalasta sidottu sänkyihin ettei ne karkais. Mutta ihanaa siinä oli se, että niistä lapsista huomas sen onnen kun joku maapallon toiselta puolen oli oikeesti tullu kattomaan heitä ja leikkimään heijän kanssa. (:Tuliko matkan aikana mitään suurempia ongelmia? 
No ei ja juu! Ei mitään ylitsepääsemätöntä. Otetaan vaikka esimerkkinä se kun ekana päivänä mentiin töihin ja päällikön juttusille, niin hänen eka kysymys oli että ketä me ollaan vapaaehtoistyöntekijöitä, koululaisia vaiko potilaita? Meijän paperit oli hukkunu jossa oli arvosanoja ja cv yms. saatiin alottaa siis puhtaalta pöydältä kertomaan että ollaa Suomesta jne. 

Mun ja Villen välissä oleva mies oli tän paikan jonkinmoinen johtaja

Onks Intiassa tosi likasta? 
O N ! Likasta ja sumusta.


Onks intialainen ruoka hyvää?
No riippuu ihmisestä, mut kyll mä tykkäsin. Siel on paljon kanaa ja mausteita. Mutta kyll siel on kans Subway, mcdonalds, KFC, pizza hut yms. Sehän siellä on et siellä ei syödä nautaa ja possuakin saa vaan pepperoonina pitsan päälle.

Mitä asioita opit Suomessa arvostamaan enemmän? 
No varmaan just puhtautta ja sitä kuinka hienosti tää yhteiskunta pyörii esim. ei meillä kauheesti oo orpoja lapsia, jotka tulis liikenne valoissa auton ikkunasta kerjäämään rahaa..

Miltä intialaiset ihmiset vaikutti?
Ne ihmiset on todella ihania! Jokasen suomalaisen tuppisuun pitäs päästä kokee se, kun he tulee kadulla tost noi vaa juttelee et mistä päin ootte ja tarviitteko apua jonnekkin paikkaan yms. 


Nukuitteks te jossain hienossa hotellissa vai missä?
Joo Narulas Aurrum- hotellissa. Joka on siis intialaisittain hieno paikka, kun ei siellä oikeen olis voinu missään muualla yöpyä. 

Näitkö intiassa slummialueita?
Näin moniakin.. :/ Teltta kyliä sekä tommosia vanhoja raunioita.


Kauanko lentomatka kesti?
No me lennettiin suoraan Helsingistä Delhiin niin joku 7-8h ja Delhistä sitten viellä 2h Amritsariin. 

Toss näkyy se lika kerros mikä on Delhin päällä
Himalajan vuoristo

Lähtisitkö uudestaan? 
Lähtisin todellakin! Ja jos jollekkin tulee joskus tilaisuus lähteä niin kannattaa todellakin mennä! Toi on simmonen kokemus mitä ei saa pelkällä lomareissulla. 

Tulipas pitkäpätkä! Toivottavasti jaksoitte lukea ja kiitos ihanalle kysyjälle <3


2 kommenttia:

  1. varmaan tosi ihana kokemus! mitä kautta siis menit tonne? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no oli! opisken salon amiksessa lähihoitajaks niiin sitä kautta ! (:

      Poista